вторник, 26 июля 2011 г.

Білоруський парламент відмовився визнати незалежність Північної Осетії

Парламент Білорусі не підтримав ініціативу про визнання незалежності Північної Осетії. Про це повідомляє "Білоруський партизан".
Із закликом визнати Північну Осетію незалежною від РФ, як повідомляла "Хартія'97", раніше виступив студент, кандидат у депутати Гомельської міськради Ігор Случак. На його думку, якщо Білорусь планує визнати Південну Осетію суверенною державою, то це ж варто зробити й щодо Північної Осетії.
Відповідне звернення Случак і група його виборців направили в обидві палати білоруського парламенту, а також в органи державної влади РФ.

Днями студент отримав відповідь від депутата нижньої палати, голови парламентської комісії з міжнародних справ Сергія Маскевича. Останній переадресував питання Російської Федерації, зазначивши, що "прерогатива зміни статусу належить РФ й її суб'єктові".
Водночас верхня палата парламенту, як повідомляється, направила звернення гомельчан у Міністерство закордонних справ Білорусі. Відповіді з МЗС поки не надходило.
Нагадаємо, що Росія протягом декількох років домагалася від Білорусі визнання Абхазії й Південної Осетії. Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповідав, що за позитивне рішення цього питання йому було запропоновано 500 мільйонів доларів.
Парламент республіки, не відмовляючи Москві прямо, неодноразово відкладав обговорення цієї теми. Згода визнати Абхазію й Південну Осетію, як вважається, поставила б під загрозу відносини Білорусі з Євросоюзом.
Джерела: Lenta.ru
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий